Cajsa Ty

Certifierad dansledare inom nätverket The Dances of Universal Peace – Universella Fredsdanser. Handledd mentor i Universella Fredsdanser.

Diplomerad inom Helande cirkeldanser. Diplomerad klangmassör med tibetanska klangskålar. Avslappningslärare. Multireligiös guide via Sensus studieförbund. Har studerat religionssociologi, musikterapi och alternativ medicin. I botten grundskollärare och waldorflärare med påbyggnadskurser inom musik och läs- och skrivsvårigheter.

 

I slutet av 1980-talet hade jag förmånen att möta Universella Fredsdanser och samtidigt den arameiska sången och bönen under en retreatvecka USA. Strax därefter Sacred Dance i Findhorn, Skottland. Jag blev efter några år den första certifierade dansledaren inom The Dances of Universal Peace i Sverige, och har fördjupat dansen vidare genom mentorskap. Neil Douglas-Klotz är min dansmentor, och jag riktar härmed min hjärtinnerliga tacksamhet till honom. Hans undervisning har hjälpt mig att bli en bättre och lyckligare människa!

 

Jag vänder mig för närvarande inåt. Kan eventuellt ta emot dig enskilt som vill lära dig mer om dansen, om den arameiska bönens läkande kraft, vill uppleva avslappning med klangskålar i kombination med arameiska ord eller lära dig enkla Qi Gong-liknande övningar.

 

Min hemvist är idag Stockholm där jag lever i enkelhet invid skog och grönska ett stenkast från Mälarens stränder. Oändligt tacksam för familj och vänner och för alla er fantastiska medvandrare och medskapare till så stor skönhet och glädje under denna vandring som kallas Livet. TACK!

 

 

Medkänsla och självmedkänsla ber jag ska vägleda mig vidare.

 

Och som Rumi säger:

"Let the beauty of what you love be what you do."

Kommande kurser

   

  Dansplatser

  Som dansledare har jag lett grupper med kvinnor, män, ungdomar och barn i alla åldrar och från många länder.

   

  Dansplatserna 

  har funnits på retreater, pilgrimsvandringar och dansmässor.

  Fester, musikfestivaler och yogaläger.

  Friskvårdsdagar och anhörigdagar. 

  Skollektioner, cafékvällar, konfirmandgrupper.

  Vi har dansat under bar himmel, i vackra danssalar, kyrkor, i enkla vardagsrum - och i havet!