Levande RUMI - Upplevelseretreat

Våra kvällar, kurser och retreater med Rumi utformas på olika sätt beroende på grupp och tillfälle. Vårt erbjudande skapar ett rum där dikterna får vila i oss, verka på oss och väcka det som djupast ger genklang inom oss själva som människor.

 

Helgon, kung, tjuv och dåre – kom, kom vem du än är!  Rumi

Rumi

  

Boka Levande RUMI

Vi erbjuder denna upplevelseretreat som halvdag, heldag eller helg till alla intresserade grupper, föreningar, församlingar m.fl.

Bokning och info: Torbjörn Söderquist  073-774 54 80 

 

 

eller kontakta Cajsa Ty

 

Sagt om kursen Levande RUMI

"Tack för en alldeles underbar dag! Det var en ren njutning... Gjorde så gott i kropp och själ. Jag är gärna med nästa gång igen ni har någon Rumi-retreat."

"Avspänt och skönt. Härligt att både sjunga och dansa dessa gamla men samtidigt så aktuella ord. TACK för en dag att minnas!"

"Allting var bra. Ni lyckades levandegöra Rumi på ett kärleksfullt sätt."

"Underbar helg. Livräddare... Nöjd med allt!"

"Fantastiska dagar med er och Rumi!"

"Avspänt, enkelt, innerligt."

"Tack för en givande dag. Jag har blivit nyfiken på Rumis levnadsvisdom."

"Inspirerande dag som ger mersmak."

"Jag hade sån värk i nacken och ont i hals, axlar och huvudet när jag kom. Mår mycket bättre nu och har hittat min andning och röst. Tack för denna härliga dag."

"Bra upplagd dag och väl genomtänkt. Känner mig avspänd i kroppen."

"Bra stämning."

 

Sagt om kursledarna

"Härliga lärarpersonligheter som skapar rätt stämning!"

"Bra samarbete mellan kursledarna."

"En sån bra kombination, Cajsa och Torbjörn!"

Vem var Rumi?

Jalal al-din Rumi (1207-1273) var en persisk poet, filosof och sufisk mystiker. Han är den störste sufipoeten på det persiska språket och den brittiske orientalisten Reynold A. Nicholson kallade honom  ”den främsta mystika poeten genom alla tider”.
Genom århundradena har Rumi lästs och beundrats av en rad intellektuella, författare och fritänkare. Rembrandt inspirerades av honom i sitt måleri och Hegel i sin filosofi. Emerson och Goethe diktade poesi i Rumis fotspår. 1958 tillkännagav påven Johannes XXIII: ” I den katolska världens namn bugar jag mig i respekt för hans minne.” Även Gandhi brukade hänvisa till Rumis verk i sina förkunnelser om mänsklig fred och samförstånd.
Dag Hammarsköld citerar honom i sin andliga dagbok Vägmärken och Gunnar Ekelöf fann hos honom en litterär vägledare. 2007 utnämnde Unesco Rumi till fredspoet och runtom i världen firades 800-årsminnet av hans födelse med konserter, symposier och poesiuppläsningar.